jueves, 11 de mayo de 2006

NO a aquest Estatut - et


Al 1932 ens vem agenollar per a salvar la República, al 1979 ens vem agenollar per a salvar la democràcia,

¿ a qui hem de salvar ara al 2006 ?

¡ Vui l'Estatut del 30 de Setembre i no el que ens volen fer empassar a Espanya !




En aquest video de 51 segons estan alguns dels meus motius.



Arguments generals per a dir NO a aquest Estatut-
Un magnífic article publicat per Albert Baranguer a Racó Català el 10-05-06:

Per respecte al Poble. Si has aguantat dos anys d'insults, amenaces i boicots serà per alguna cosa, i no per quedar-se en tal com estavem més un xupa-xup.-
Per respecte al Parlament que representa al Poble. No ens vam passar dos anys negociant un estatut a Catalunya, que després s'aprova per majoria i passa a ser l'estatut del Parlament (El Parlament representa al poble de Catalunya) per a que després te'l reescriguin de dalt a baix a Madrit i et diguin "del que has dit, res. Té això i a callar". Aquest és el problema de negociar quan no tens una força real. Vas de farol però se't veu el plumero. I et plomen.

Arguments per als que pensaven que l'estatut del 30 setembre era un pas endavant- No hi ha reconeixement nacional- no hi ha infraestructures- no hi ha agència tributària pròpia- no hi ha noves competències de veritat.

Arguments per a independentistes- qualsevol estatut és d'autonomia i, per definició, et lliga a Espanya.- l'independentisme sembla que s'ha inclinat majoritàriament pel NO millor que el nul i la unió fa la força.

Contraargument per als que diuen que si guanya el no ens quedem amb l'estatutet vell.- totes les "millores" que s'han aconseguit amb el nou estatutet es poden aconseguir amb el vell estatutet i pactes de conveniència (i de retruc, un altre argument:i com en el vell, si no calen els vots dels grups catalans, també et poden retallar les "millores", doncs no hi ha "blindatge de competències"). Per tant, encara que si surt el NO i ens quedem amb l'estatutet del 79, no hi ha res que impedeixi obtenir "les millores" del nou si es té una mica d'habilitat.

Arguments per a convergents (son molts, cal un apartat especial):- Perquè el cos els ho demana.- El NO és també un vot de càstig al govern tripartit, i per a la poca cosa que ha quedat tampoc es perd res si al final no surt i, a més, el PSC queda molt tocat...

Arguments per a socialistes (també són molts)Dóna la impresió que només el sector espanyolista del PSC pot demanar el sí sense contemplacions. El sector catalanista del PSC ha de justificar a pallassos com l'Ibarra, el Guerra o el Bono i això fa que casi prefereixin anar-se'n a la platja i oblidar el malson. De pas, si surt el NO, es carreguen a Maragall, que com va per lliure, no està adscrit ni al sector espanyolista ni al catalanista. De fet, per als del PSC - catalanista pot valdre l'argument de recomanar un restaurant molt bó de Vilanova i la Geltrú on fan unes paelles brutals. (traducció: cal desmobilitzar al PSC) La sort que hi ha amb el PSC espanyolista és que aquests, en general, passen de votar en les eleccions "regionals" i molts d'ells ja directament aniran a la platja. Es pot utilitzar el mateix restaurant com argument.

Arguments per a emprenyats en general - Perquè el cos també els ho demana.- El NO castiga a tots els polítics i els diu a tots plegats que no es pot mentir i esperar que no hi hagi un càstig. I que la gent no és idiota i sap quan proven d'enganyar-la.

Contraarguments per als que diuen que votar NO és votar com el PP- No es deixa de fer una cosa que creus que és correcta només perquè algú que et cau molt malament també la fa. Jo no deixo de pixar només perquè els del PP també ho fan.- La campanya del PP no atacarà l'estatutet, sinó al govern tripartit, i de rebot al ZP: al PP ja li està bé com queda l'estatutet, el que volen és fer fora el govern per a poder tornar a tocar cuixa quan es necessitin amb CIU per governar. Per aquesta raó, ultimament no estan obertament en contra de l'estatutet i ja fa temps que han moderat el seu discurs anticatalà. El Losantos no compta, aquest està molt més a la dreta que el PP, que ja és dir.

Pots trovar mès raons per a votar NO a: http://www.esquerra.cat/aratocano/?seccio=raons

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Te lo plagio :)

GloMaYol dijo...

Gracias, Hippie

Anónimo dijo...

Totalmente de acuerdo,donde esta aquel estatut de un principio,lka gente se deja comprar por cuatro pesestas pues vaya